Çarşamba, Şubat 19

Korili Nohut

Annemle babam Pakistan ve Hint yemeklerini cok severler. Ben kori kokusundan cok hoslanmasam da, cogu zaman yemegin icinde et ya da tavuk oldugunu bildigimden, yapilirken mutfaktaki yerimi alirim mutlaka... Bugunku tarifimizi babaannem de cok sevdi, siz de en kisa surede deneyin derim...


Malzemeler:

400 gr nohut, haslanmis
1 sogan, kup kup kesilmis
Basparmak buyuklugunde taze zencefil, rendelenmis 
2-3 yemek kasigi zeytinyag
3 dis sarimsak
1 cay kasigi kimyon
1 cay kasigi zerdecal
1 cay kasigi toz kirmizi biber
1 tatli kasigi aci kori
2 dal taze sogan, ince dogranmis
2 domates, rendelenmis
1 defne yapragi
1 su bardagi sicak su
Tuz, karabiber

Buyukce bir tencerede, soganlari zeytinyagda pembelesene dek kavurun. Sarimsak ve zencefili ekleyerek 1-2 dakika kokulari cikana dek kavurmaya devam edin. Kimyon, zerdecal, kirmizi biber, kori, tuz ve karabiberi ilave edin. Domates, defne yapragi ve nohutlari ekleyin. Suyu da ilave ettikten sonra 10-15 dakika kisik ateste kaynamaya birakin. Yemegin altini kapatmadan 1-2 dakika once, taze soganlari uzerine serpistirin. 

Bu yemegi biraz daha kremamsi dokuda yapmak isterseniz, icine 200 ml hindistan cevizi sutu ekleyebilirsiniz. Sicak olarak servis yapin.

Nohut yemekten pek hoslanmayanlarin bile sevecegi bir tarif. Umarim hosunuza gider.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder