Salı, Şubat 11

Firinda Kalp Patates

Babam patatesi cok sever, ozellikle de kizarmis olursa. Annemse degisik tarifler denemeye bayilir. Sevgililer gunu icin ya da cocuklariniz yemek yesin diye hazirlayabileceginiz sekilli patateslere, eminim herkes bayilacak. 

Malzemeler:

2 buyuk patates
2 yemek kasigi parmesan peyniri
4 yemek kasigi zeytinyag
Birkac dal biberiye, ince kesilmis
Deniz tuzu
Karabiber
Kucuk boy kalp kalip




Firininizi 240 dereceye ayarlayin ve isinmaya birakin. 

Patateslerinizi once 1er cmlik halkalar seklinde kesin. Daha sonra kalp kalibiniz ile sekil verin.

Buyuk bir kasede, patatesler, parmesan peyniri, zeytinyag, biberiye, cekilmis deniz tuzu ve karabiberi harmanlayin. Yagli kagit serdiginiz tepsinize tek sira halinde yayin.

Yaklasik 10 dakika icinde uzerleri kizaracaktir. Kizardiklarinda, spatulayla patatesleri karistirin ve diger yuzlerinin de pismesi icin 5-6 dakika bekleyin. Firindan cikarttiginiz patatesleri, sicak olarak servis yapin.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder