Çarşamba, Temmuz 10

Yesil Zeytin Ezmesi

Annemle babaannem, bir Kariye Muzesi gezisi sonrasi, Istanbul'daki meshur Osmanli restoranlarindan biri olan Asitane'ye de ugramislar. Yemekten once gelen zeytinyagi, yesil zeytin ezmesi ve sicak minik ekmeklere bayilmislar. Annem de, tam tarifini bilmiyor olsada, evde kendi tarifini yaratti :) 

Malzemeler:

250 gram yesil zeytin
1 yemek kasigi zeytinyag
1 su bardagi ceviz ici
1 yemek kasigi limon suyu
1 dis sarmisak, rendelenmis
1 tatli kasigi kuru feslegen
1 tatli kasigi kirmizi pul biber







Bu tarif icin, cekirdeksiz, biberli yesil zeytin kullanmak buyuk rahatlik olacaktir. Fakat ben, Annemin Ayvalik'tan kendi elleriyle yapip gonderdigi, organik yesil zeytinleri tercih ettim :) Cekirdeklerini ayiklamak vakit aliyor tabiki, ama ortaya cikan sey zahmetinize degiyor dogrusu.

Zeytinleri ve cevizleri rondoya koyarak, iyice cekin. Ben biraz dişe gelsin istedigimden, cok pure haline getirmedim. Diger malzemeleri de ekleyerek karistirin. 

Ister kahvaltida, isterseniz de aksamustu cayin yaninda, ya da yemeklerden once atistirmalik olarak, kizarmis sicacik ekmekle servis edebilirsiniz. Sarimsak koymadiginiz takdirde, sahurda da besleyici bir alternatif olabilir.

Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder