Salı, Temmuz 2

Kahvalti Keyfi

Pazar gunu, annemle babamin arkadaslari kahvaltiya geldiler... Annem bir suru guzel sey hazirladi onlar icin. Bense, kurulan masayi sadece uzaktan izlemekle yetinebildim. Masada neler neler yoktu ki; nefis kokan borekler, sosis, salam, jambon, pancake... Sevdigim herseyden vardi anlayacaginiz. Ama annem masanin son halini fotograflayamadan, herkes kahvaltiliklara saldirdigi icin, elimizde guzel bir fotograf yok maalesef :) Sofrayi hazirlarken bir tane cekmisti neyseki :)


Menumuzde; peynir cesitleri, anneannemin yapip Ayvalik'tan yolladigi zeytinler, ceviz, incir, kuru kayisi, yesil zeytin ezmesi, wafferla suslenmis nutella, salam, jambon, domates, biber, salatalik, nane, evde yapilmis recel cesitleri, kaymak, tahin-pekmez, limonlu-ricotta peynirli pancake ve uzeri icin balzamikli cilek, yalanci bosnak mantisi ve uzeri icin yogurt, peynirli su boregi, acili ezme, domates ve biberli sosis, kuru domates, babamin aldigi cevizli ekmek ve simitler vardi :) Evet biraz uzun bir menu oldu, fakat annem arkadaslarina yemek hazirlamayi cok sevdiginden, keyifle yapti herseyi. Bir de tabiki, Arzu Ablamin gecmis dogumgunu ve Basak Ablamin ertesi gunku dogumgunleri icin, cilekli pasta yapti :) Gerci kekin romu biraz fazla kacmisti ama neyse :))


Kahvalti bittiginde, Deniz ve Tuna'dan mumkun oldugunca uzaga kacip, saklandim. Kuyrugumu cekip, uzerime binerler diye korktum dogrusu... Gerci Deniz benimle oynamak istedi ama, biraz yaklasinca da kaciyordu. O da benden korkmustu anlasilan :)

Guzel ve keyifli bir gun oldu aslinda, beni rahatsiz etmedikleri surece sorun yok, ne kadar merak etsemde, cocuklari uzaktan izlemeyi tercih ediyorum.

Siz de arkadaslariniza kahvalti hazirlamak isterseniz, annemin menusunden faydalanabilirsiniz. Sitede olmayan tarifleri de yakinda yayinlar eminimki..

Sevgiyle kalin...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder