Cumartesi, Temmuz 27

Yumurtali Ekmek ve Tatlisi

Annem, bayatlayan ekmekleri mutlaka degerlendirir, hic birsey yapamazsa, karsi damdaki martilara, guvercinlere atar ekmekleri. Onlar afiyetle yerken, bende pencerenin kenarindan onlarla konusurum. Aslinda biraksalar uzerlerine de atlarim, fakat bir kere atladiktan sonra evin her yeri tellerle kaplandi. Simdilik uzaktan izlemekle yetiniyorum...

Malzemeler:

1 bayat ekmek
3-4 yumurta
1 fiske tuz
2 su bardagi toz seker
2,5 su bardagi su
1/2 limon suyu

Kizartmak icin sivi yag
Servis ederken kullanmak icin, dovulmus ceviz ici, kaymak


Oncelikle serbeti hazirlayalim. Tencereye koyacagimiz su, seker ve limon suyunu yaklasik 7-8 dakika kaynatalim. Sogumaya birakalim.

Ekmegimizi cok kalin olmayacak sekilde dilimlere ayiralim. Yumurtalari genis bir kapta iyice cirparak tuzu ekleyelim. Ekmeklerin yumurtalari cekmesi 1-2 dakika bekleyelim.

Ekmeklerin fazla yag cekmemesi icin, cok kizgin yagda kizartmalisiniz ve her iki tarafinin da yumurtaya bulandigindan emin olmalisiniz.

Yagimizin yeterince kizdigina emin oldugumuzda, yumurtali ekmeklerimizi altin sarisi olacak sekilde kizartiyoruz. 

Dilerseniz, bu haliyle kahvaltida ya da bes cayinda servis edebilirsiniz. Peyaz peynir ya da recelle harika olacaktir.

Tatli icin ise, soguyan serbetimizin icine kizaran yumurtali ekmekleri atip, bir ters yuz edip, cikartiyoruz. Serbette uzun sure tutarsaniz, ekmekleriniz suyla sisecek ve fazla yumusak olacaktir.

Servis tabagina aldigimiz yumurtali ekmeklerimizin uzerini kaymak ve cevizle susleyerek servis ediyoruz. Kaymak sevmem derseniz, sadece cevizle de enfes oluyor. Yapimi cok kolay ve doyurucu bu tatliyi denemenizi siddetle tavsiye ederim :)

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder