Annemler cocukken, Izmir'de kampa giderlermis. Orda cikan, en sevdikleri yemeklerden biri de Cardak Kebabi'ymis. Buyuk siyah bir tahtaya yemek listesi asilirmis sabahtan, ve annemle dayim listede sevdikleri yemekleri gorunce mutlu olurlarmis.. Bende sevdim bu kebabi, hem icinde et var, hem de disinda hamur...
Malzemeler:
500 gr kusbasi et, minik dogranmis
3 yufka
2 orta boy sogan
3-4 corba kasigi zeytinyag
2 orta boy domates, kup kup dogranmis
3 sivri biber, ince dogranmis
1 tatli kasigi tuz
1 cay kasigi taze cekilmis karabiber
1 cay kasigi kirmizi pul biber
3-4 dal maydanoz maydanoz, ince dogranmis
Kizartmak icin sivi yag
Servis icin sarimsakli yogurt, 1 corba kasigi tereyag ve kirmizi pul biber
Kusbasi etinizi, az yagla suyunu salip cekene kadar kisik ateste kavurun. Sogani ve sivri biberleri ilave edin. Yeterince kavrulduklarinda, domatesleri ekleyin ve suyunu guzelce cekene kadar pisirin. Tuz, karabiber ve pul biberi de ekleyerek karistirin.
Eger tavanizda su kalmissa suzun ki, ic malzemeyi sardigimizda yufkalarimizi yumusatmasin.
Ocagi kapattiginizda maydanozlari da ekleyin ve ic harcinizi bir kenara alin.
Yufkalari buyuk ucgen parcalara bolun. Her pacanin icine etli harcinizdan 1-2 corba kasigi kadar koyarak, sigara boregi seklinde sarin. Uclarini kapatirken hafifce islatmayi unutmayin.
Iyice kizdirdiginiz yagda, cevirerek kizartin.
Sarimsakli yogurdunuzu hazirlayin. Kucuk bir tavada tereyag ve kirmizi pul biberi kizdirin. Kizaran boreklerinizin uzerine once sarimsakli yogurdu, daha sonra da kirmizi biberli yagi gezdirin. Nefis Cardak Kebabi'niz servise hazir.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder