Babamin cok sevdigi seylerden biri de pastirma. Ben hic tadina bakamadim, tuzlu oldugu icin izin vermiyorlar. Ama babam pastirmali herseyi seviyor. Bu sefer de annem folyonun icinde pisirdi. Daha once bu kokulu et piserken gormemistim hic... Masaya kondugunda, merak edip kokladiysam da, tabiki yeme sansim olamadi...
Malzemeler:
150 gr pastirma, ince dilimlenmis
3 orta boy mantar, dilimlenmis
1 buyuk domates, rendelenmis
2 sivri biber, kucuk dogranmis
1 tatli kasigi limon suyu
1 cay kasigi taze cekilmis karabiber
1 corba kasigi su
Buyuk bir parca aluminyum folyo
Aluminyum folyomuzu tepsiye yerlestiriyoruz. Pastirmalari uzerine diziyoruz. Mantarlarimizi ekliyoruz. Domatesimizi limon suyu ve biberle karistirip, mantarlarin uzerine yayiyoruz. Karabiberi ve suyu da ekleyerek, folyomuzu hava almayacak sekilde sarip sarmaliyoruz.
Onceden isittigimiz 200 derece firinda, yaklasik 15-20 dakika pisiriyoruz.
Dikkat edin, piserken kokudan basiniz donebilir. O yuzden yemeden once folyoyu acmayi unutmayin :) Hem sonra, bu ara sicagin tiryakisi de olursaniz, sakin bana kizmayin :)
Mutlaka sicakken servis yapin.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder