Pazar, Ağustos 4

Beyti Kebap

Et yemeklerine bayiliyorum biliyorsunuz. Babamin favorilerinden biri olan bu kebabi eskiden sıkça yaparlarmis. Evde kebap ve lahmacun konusunda babamla annemin basarili olduklarini dusunuyorum. Bana sadece seyretmek düşse de, kokularina bile bayiliyorum...

Malzemeler:

500 gr kiyma
1 tatli kasigi kirmizi pul biber
1 tatli kasigi tuz
1 cay kasigi taze cekilmis karabiber
3-4 adet lavas ekmegi

Domates sosu icin:
2 corba kasigi salca
1 corba kasigi tereyag
1/2 kup seker
1,5 cay bardagi sicak su
1 cay kasigi tuz

Servis ederken kullanmak icin yogurt

Kebapcide severek yedigimiz beytiyi, evde kolay sekilde yapmak da hic zor degil aslinda. Lavasi evde kendiniz de yapabilirsiniz. Fakat caniniz lavas acmakla ugrasmak istemezse, bu tarifi denemelisiniz...

Bir kapta kiyma, pul biber, tuz ve karabiberi iyice yogurun. Dilerseniz bu karisima, 1/3 oraninda kuzu kiymasi da ekleyebilirsiniz. Yogurdugunuz adana koftesini, vaktiniz varsa 3-4 saat buzdolabinda dinlendirin. 

Dinlenen koftelerinizi, eger şişleriniz varsa onlara gecirip hazirlayin. Yoksa da uzun sekil verip yagli kagit uzerinde pisirebilirsiniz. 200 derece firinda, mutlaka ara sira cevirerek pisirin.

Şişe ya da tahta genis çöplere adana koftelerinizi gecirdiyseniz, altlarina aluminyum folyodan yapilmis tabaklar koyarak, yaglarini firina akitmadan cevirebilirsiniz.

Domates sosu malzemelerini bir tavada karistirarak pisirin. Suyunu en son ekleyin.

Lavaslarinizi 1-2 dakika firinda isitin.

Adana kofteleriniz pistiginde, şişteyse cikartarak, lavasin arasina koyun. Silindir seklinde sararak, yaklasik 2 cm lik dilimler kesin. 

Servis tabagina alacaginiz kebabinizin uzerine sos gezdirin. Ortasina yogurt ekleyerek servis yapin. Beyti Kebabinizi, dilerseniz kozlenmis biber, domates ve soganla susleyin. Ben bununla doymam derseniz, yanina bulgur pilavi da yapabilirsiniz :) 

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder