Salı, Ocak 7

Haydari

Bir yil daha bitti. Yeni yil, herkesin daha saglikli yemekler yedigi bir sene olsun... Annemin yeni yil yazisinda bahsettigi yemekleri her gun sizlere anlatmaya calisacagiz. Bir suredir yazi yazamiyorduk, cunku annem yaptigi takilari satmaya karar verdi ve bunun icin guzel bir site tasarladi. Hem yilbasi hazirliklari hem de site tasarimiyla ugrasirken, beraber yazdigimiz yazilara zaman ayiramadi. Belki bende bu yil, bilgisayar kullanabilen ilk kedi olurum ve dev patilerimle klavyenin tuslarina basmayi ogrenirim :)) Annemin taki sayfasina göz atmak isterseniz: "bdizayn.sopsy.com"

Malzemeler:

250 gr suzme yogurt
2 yemek kasigi labne
1 buyuk dis sarimsak, rendelenmis

1 yemek kasigi taze nane, ince dogranmis
1 tatli kasigi kuru nane
1 yemek kasigi zeytinyag
1 cay kasigi tuz



Klasik haydari tariflerinin aksine, bu tarifimizi denediginizde cok hosunuza gidecegine eminiz.

Yogurdunuzu derin bir kaseye alin. Labneyi ekleyin ve guzelce karistirin. Ben homojen bir karisim olsun diye mikser kullandim, size de tavsiye ederim.  Sarimsagi tuzlayarak karisima ekleyin. Taze ve kuru naneyi ilave edin. Zeytinyagini da katarak son kez karistirin.

Servis tabagina aldiginiz haydarinizin uzerini nane ve zeytinyag ile susleyerek, 1-2 saat buzdolabinda dinlendirdikten sonra tuketebilirsiniz. 

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder