Perşembe, Aralık 26

Yeni Yil

Yilbasi aksamina sayili gunler kaldi. Gelecek yeni yilin heyecaniyla, hepimizi tatli bir telas aldi... Hediyeler ozenle paketlendi, yilbasi aksami planlari yapildi, hatta bizim gibi evde kutlama yapacak olanlar, menulerini hazirlamaya basladilar bile. 

Biz bu yilbasi, hediye alamayacak cocuklari da unutmadik. Kadikoy Belediyesi'nin 'Van'a Oyuncak' kampanyasina destek verdik. 29 Aralik'a kadar, sizde belirli toplama alanlarina oyuncak birakabilirsiniz. 

Her yilbasi sofrasi guzel suslemeler, ozenle secilmis menuler ve en onemlisi de sevdiklerinizle gecirilecek uzun saatlerden olusur. Uzeri itinayla suslenmis yilbasi agaci, bizim evin olmazsa olmazlarindan. Gerci Chipa sayesinde eskisi kadar isil isil olamasa da, yine de mumkun oldugunca suslemeye calisiyoruz minik agacimizi...

Guzel bir masada, keyifli yemekler yemeyi kim sevmez degil mi? Gec saatlere kadar gecenin tadina varmayi, uzun uzun sohbetler eslinde yemek yemeyi, cocuklar varsa onlarla oyunlar oynamayi... Yilbasi aksaminin en onemli isi yemek hazirlamak gibidir evde olunca. Biz de, mezeler, ana yemek ve tatlilardan olusan bir menu hazirlamaya karar verdik. Sizler icin de birkac alternatif yazalim dedik. Hepsinin tarifini yilbasindan once hazirlayarak yazmak isterdim fakat, elimde fotograflar olmadigindan, sizlerle yilbasi ertesi paylasabilecegim. Fakat daha once yazdigim bazi tariflere, asagida goreceginiz linklere tiklayarak ulasabilirsiniz.

Iste menumuz...

Kuruyemis. Nedense yeni yil aksaminin olmazsa olmazlarindan biridir. Az miktarda tukettiginiz surece, dilediginiz herseyi yiyebileceginizi unutmayin :))

Baslangiclar ve ara sicaklar:
Kimyonlu kofte, cin boregi, misket kofte, kizarmis manti, icli kofte, peynir & sarkuteri tabagi

Mezeler:
Haydari, havuclu meze, rus salatasi, zeytinyagli kofik dolmasi, bakla favasi, yogurtlu kereviz salatasi, mercimek koftesi, humus, tursu cesitleri, patlican salatasi, fasulye pilaki, borulce salatasi, kisir

Ana yemekler:
Kestaneli pilav, mantarli et

Tatlilar:
Kabak tatlisi
Tiramisu

Menumuz kalabalik gorunse de, biz buyuk bir aileyiz. Yilbasi aksamini mumkun oldugunca cok kisi kutlamaya calisiyoruz :) Siz de belki menumuzden ilham alip, sofraniza birkac tanesini eklemek istersiniz.

Herkese guzel ve eglenceli bir yilbasi aksami, mutlu, huzurlu, saglikli bir 2014 yili diliyoruz. Saatler 12'yi gostermeden once, dileginizi tutmayi unutmayin sakin...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder