Çarşamba, Kasım 20

Tel Şehriyeli Pilav

Annemin en sevdigi pilav cesitlerinden biri. Goruntusu cok guzel olsa da, yaninda et yapilmadigi surece benim pek ilgimi cekmiyor. En sevdigim karbonhidratin elmali kurabiye oldugunu artik herkes ogrenmistir herhalde :)

Malzemeler:  

2 su bardagi pirinc
2 corba kasigi tel şehriye
1 tatli kasigi tuz
1 corba kasigi zeytinyag
1 corba kasigi tereyag 1,5 su bardagi su, kaynar
1 adet knorr tavuk suyu
Pirincleri islatmak  icin; kaynar su, 1 corba kasigi sirke, 1 tatli kasigi tuz
 

Pirincleri derin bir kaba koyarak, uzerine sicak su, sirke ve tuzu ekleyin ve en az 20-25 dakika bu suda bekletin. Sirke, pirincteki fazla nisastanin disari atilmasini saglayacak, boylelikle pirinc daha az zararli bir hale gelecek..
Yeterince suda bekleyen pirinclerinizi, duru bir su gorene dek yikayin ve suzun. 

Pilav tencerenize zeytinyagi ve biraz tuz koyarak, kisik ateste sehriyelerinizi kavurun. Sehriyeler kahverengi olduklarinda bir kaseye cikartin.

Tencereye tereyagini, tavuk suyunu ve tuzu ekleyin. Tereyag eridiginde, 1,5 bardak kaynar suyu ve pirincleri ilave edin. Bir defa karistirip, tencerenin kapagi kapali olarak, kisik ateste suyunu cekene dek pisirin. Pirincler suyunu cekip, goz goz oldugunda, ocagi kapatip, şehriyelerinizi ekleyin ve pilavinizi 6-7 dakika dinlendirin. 

Servis yapmadan once şehriyelerin pilavla karismasini saglayin.


Bu sekilde yaptiginizda, şehriyeler pilavin icinde hafif citir kalacak. Lezzeti ve kokusu daha bir guzel olacak. Denemeden karar vermeyin.
 

Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder