Cumartesi, Kasım 2

Balik Ekmek

Balik en sevdigim seylerden biri... Annem ne zaman balik pisirse mutlaka benimle de paylasir. Cocuklara balik yedirmenin en kolay yolunun ise, evde balik ekmek yapmak oldugunu soyler. Balik sevmeyen bir cocugunuz varsa, belki bu sekilde yemesini saglayabilirsiniz.

Malzemeler:

500 gr hamsi
2-3 yemek kasigi misir unu
1/2 cay bardagi sivi yag
2-3 yaprak roka
1-2 yaprak kivircik salata
1 yemek kasigi limon
Baget ekmek





Hamsileri temizleyip, kilciklarini cikartin ve iyice yikayin. Iki baligi birbirinin uzerine gelecek sekilde karsilikli kapatin. Misir ununa buladiginiz baliklari, tavaya koyacaginiz az miktar yagda, kisik ateste pisirin.

Bu sirada baget ekmegi firinda 5-6 dakika isitin. Tavadan alacaginiz nar gibi kizarmis hamsileri arasina koyun. Uzerine yikanmis roka ve kivircik salata yapraklari yerlestirin. Cok az limon gezdirin. Biraz da tuz serpin. Nefis ve saglikli balik ekmeginiz servise hazir. 

Bir gun onceden yapmis oldugunuz hamsi tava ile de ayni tarifi uygulayabilirsiniz. Eger hamsileriniz buyukse, kilciklarini cikartmayi unutmayin..

Tabiki buyuk baliklar kullanarak da balik-ekmek yapilabilir. Fakat bu sekilde sunumu daha guzel oldugundan, ben hamsi kullanmayi tercih ettim.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder