1 adet kucuk karnabahar
6-7 corba kasigi zeytinyag
3 tatli kasigi köri tozu
1 tatli kasigi kirmizi pul biber
1 cay kasigi kimyon
1 cay kasigi toz zencefil
1 tatli kasigi tuz
1/2 cay kasigi karabiber
Firininizi 200 dereceye ayarlayin ve isinmaya birakin.
Karnabahari kucuk parcalara ayirin ve derin bir kaba koyun.
Bir kapta zeytinyag, köri, pul biber, kimyon, zencefil, tuz ve karabiberi karistirin. Karnabaharin uzerine dokun. Karnabaharlarin hepsinin, zeytinyagli sosa bulandigindan emin olun.
Firin tepsinize yagli kagit serin ve sosladiginiz karnabahari uzerine yayin. Isinmis olan firininizda, yaklasik 25-30 dakika pisirin.
Dışı çıtır çıtır karamelize olmus, içiyse yumusacik körili karnabahariniz servise hazir.
Haşlama kismini unuttum sanmayin. Bu tarif icin karnabaharlari haslamaniza hic gerek yok...
Et ya da tavuğa harika bir eşlikçi olacaktir. Eminim sizler de seveceksiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder