Karides sevmedigimi annem daha onceki yazilarinda sizlerle paylasmisti. O yuzden, bu yemek benim damak zevkime uymuyor. Bir protein deposu olan karidesi annemle babam cok seviyorlar. Anlayacaginiz uzere, bu deniz bocegi evimizde cogu zaman pisiyor...
Malzemeler:
1/2 paket spaghetti
200 gr karides
100 gr kalamar
1-2 dal feslegen, ince dogranmis
2-3 domates, kup kup kesilmis
2 dis sarimsak, dovulmus
2 yemek kasigi zeytinyag
Tuz
Karabiber
Bu tarif icin dondurulmus karides ve kalamar kullanmak en pratigi olacaktir.
Karidesleri
taze kabuklu halde aldiysaniz, 2 corba kasigi sirke eklediginiz kaynar
suya atarak, 3 dakika pisirin. Kabuklarini ayiklayin, sirtlarina bicakla cizik atarak, varsa ic organlarini temizleyin.
Kalamarlariniz tazeyse, zarlarini ayiklayarak, ufak parcalara bolun.
Spaghettiyi, kaynayan bol tuzlu suda yeteri kadar haslayin.
Makarna haslanirken, sosumuzu yapalim. Zeytinyagda sarimsaklari 1-2 dakika kavurun. Domatesleri ekleyin ve kaynamaya birakin. Karides ve kalamari ilave edin. 2-3 dakika karistirarak pisirin. Tuz ve karabiberle tatlandirin.
Bu arada haslanmis olan makarnanizi suzun. Pisen sosunuzla harmanlayin.
Feslegenle susleyerek servis yapin.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder