Salı, Kasım 5

Kuru Domatesli Pesto

Annem degisik tatlar uretmeye bayilir. Babam da afiyetle yer. Bense, sevdigim malzemeler kullanilarak birsey yapilmissa, yemek icin mutlaka aglarim. Bizim ev pek senlikli, annemin yemekleri de nefis... Tariflerimizi denemelisiniz...

Malzemeler:

1 kase kuru domates
1 paket çam fistigi
1 dis sarimsak
1 cay bardagi zeytinyag
7-8 yaprak taze feslegen
1/2 cay bardagi rendelenmis parmesan peyniri





Kuru domatesleriniz zeytinyaginda beklemiyorsa, oncelikle onlari kaynar suya atip 2-3 dakika haslayin.

Çam fistiklarini tavada, kisik ateste 1-2 dakika kavurun.

Pisirip suzdugunuz kuru domatesleri, çam fistiklarini, sarimsagi ve feslegeni mutfak robotunda azar azar yag ilave ederek cekin. Ben biraz taneli kalmasini tercih ediyorum. Dilerseniz puruzsuz bir kivam alana dek robotta cekebilirsiniz. En son parmesan peynirini ilave ederek karistirin ve servis tabaginiza alin.

Etin ve tavugun yaninda, ya da sabah kahvaltilarinda kizarmis citir citir ekmegin uzerinde yiyebilirsiniz...

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder