Çarşamba, Mayıs 22

Kremali Patates

Krema en sevdigim sut urunlerinden biridir. Nefis, yagli bir sut gibi tadi...Annem bir yemege krema koyacagi zaman, kutunun dibinde kalani parmagiyla siyirip bana da tattirir. Hic kiyamaz aglayip illaki birsey istiyorsam :)

Malzemeler:

3 adet buyuk boy patates, soyulmus, ince halka seklinde dilimlenmis
200 ml krema
1 cay bardagi sut
25 gram toz parmesan peyniri
1-2 dis sarmisak, rendelenmis
Tuz
Taze cekilmis karabiber





Patateslerinizi hafif cukur bir borcama ya da porselen bir firin kabina gelisiguzel dizin. Krema, sut, sarmisak, tuz ve karabiberi bir kasede karistirarak, patateslerinizin uzerine dokun. Patateslerin her birinin kremali sosla temas ettiginden emin olun. Uzerine parmesan peynirini serpistirin. Dilerseniz biraz biberiye de ekleyebilirsiniz, kremali patatese gercekten yakisan bir baharat...

Onceden 200 dereceye isittiginiz firinda, yaklasik 30 dakika, uzeri kizarana kadar pisirin. Et, tavuk ya da baligin yaninda nefis bir eslikci olacak, emin olabilirsiniz..

Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder