Perşembe, Mayıs 23

Deniz Borulcesi

Bir aksam babam eve elinde yesil, ince ince sapli birseylerle geldi. Annem firinda balik yapiyordu benim aklim ondaydi aslinda ama, yine de bunlarin ne oldugunu merak etmeden duramadim. Hemen tadina bakmak icin aglamaya basladiysam da, annem onlari yemeyecegimi soyleyerek beni susturdu...Iste tarifi...

Malzemeler:

1 demet deniz borulcesi
1 dis sarimsak, rendelenmis
1/2 limon suyu
2-3 corba kasigi zeytinyag

Haslamak icin su






Deniz borulcelerini bol suda biraz bekletip iyice yikayin. Bir tencerede kaynamakta olan suya atarak 15 dakika kadar haslayin. Deniz borulcesi zaten cok tuzlu bir bitki oldugundan, suya ayrica tuz atmaniza hic gerek yok. 

Haslandigini anlamak icin, 1 dal borulceyi sap kismindan tutarak cekin, rahatca cikiyorsa olmus demektir. Haslanan borulceleri suzgece alip soguk suya tutun, boylece hem fazla tuzu gidecek hem de cabuk soguyacaktir. Daha sonra, koklerinden tutarak kilciklarini tek tek cekin ve bir tabaga alin. Zeytinyag, sarimsak ve limon suyunu karistirarak sosunu hazirlayin ve deniz borulcelerini sosla bulusturun. Artik, baligin yaninda harika, lezzetli ve bir o kadar da basit bir meze olarak yerini almaya hazir...

Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder