Cuma, Mayıs 24

Kibris Koftesi

Annemle babam yazin haftasonlari Saroz'a denize girmeye gidiyorlar. Giderken de, babam acikir diye annem hazirlik yapiyor. Pogacalar, kofte-patatesler ve daha bir suru guzel sey.. Kibris koftesini ikisi de cok seviyormus. Anneme ogrenciyken Zerrin Teyzesi yaparmis, babama da anneannesi...Ben de ailenin en kucugu olarak, bu patatesli koftelere bayildim :)

Malzemeler:

3 buyuk patates, rendelenmis
500 gram kiyma
1 buyuk sogan, rendelenmis
3 dilim ufalanmis ekmek ici ya da 4 kasik galeta unu
3-4 dal maydanoz, ince kiyilmis

1 cay kasigi kimyon
1 tatli kasigi tuz
1 cay kasigi kirmizi pul biber

Kizartmak icin siviyag







Patatesleri ve soganlari rendenin ince tarafiyla rendelerseniz kofteleriniz daha kolay piser. Rendelediginiz patates ve soganlari iyice sıkıp sularini suzun. Diger malzemeleri de ekleyerek hemen yogurun ki, patatesler kararmasin. Dilediginiz sekli vererek, kizgin yagda kizartin. Fazla yaginin suzulmesi icin havlu kagit uzerine alarak, biraz dinlendirin. Sogutmadan servis yapin. 

Icinde zaten patates olan bu kofteler, ne yazikki yaninda kizarmis patatesle daha bir guzel oluyor :) Cocuklar bu ikiliye bayiliyor... Dilerseniz mevsim yesillikleriyle yapacaginiz bir salatayla da sunabilirsiniz.

Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder