Annem zeytinyagli yemekleri cok seviyor, fakat babam bazilarini yemiyor. Belki babam da benim gibi sadece oyun oynamak istiyordur onlarla, ama annem izin vermez eminim...Bu yemegi annem anneannemle beraber cok pisirirmis. Persembe gunleri pazar olurmus. Tazecik kabaklari ve dereotunu alip eve gider, oglen yemeginde kendilerine kabak pisirirlermis. Ustune de bol dereotu serpip yerlermis.
Malzemeler:
4-5 adet kabak, istenen sekilde dogranmis
1 buyuk sogan, söğüş dogranmis
6-7 adet kurutulmus domates, az haslanmis ve ince kesilmis
1 tatli kasigi domates salcasi
2 dis sarimsak
1/2 cay bardagi zeytinyag
1 kesme seker
1 tatli kasigi tuz
1 su bardagi su
4-5 dal dereotu, ince dogranmis
Tencereye zeytinyagini koyun ve sarimsak ve soganlari pembelesene kadar pisirin. Salcayi koyup 1-2 dakika kavurun. Yikayip alacali soydugunuz ve dogradiginiz kabaklari ekleyin. Kurutulmus domatesleri, sekeri, tuzu ve suyu koyarak pismeye birakin. Pismeye yakin, dereotlarini da kabaklarin uzerine serpistirin. Sogutarak servis yapin.
Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder