Çarşamba, Mayıs 15

Zeytinyagli Enginar

Babamin siparisi uzerine, annem pazara gidip enginar aldi. Enginar cok faydali bir sebzeymis, karacigeri yenilermis. Mumkunse hergun yenmeliymis...Merakli kediden bu kadar :) Iste annemin tarifi...

Malzemeler:

5 adet enginar
1 orta boy sogan, dorde bolunmus
1/2 limon suyu
200 gr garnitur
1/2 cay bardagi zeytinyag

2 kesme seker
1 tatli kasigi tuz
Su, sicak



Sogani yayvan bir tencerede zeytinyag ile kavurun. Pazardan suyun icinde almis oldugunuz enginarlari yikayin ve tencereye alın. Seker ve tuzu ekleyip, enginarlarin uzerine gelecek kadar kaynar su ilave edin. Limon suyunu da ekleyip tencerenin kapagini kapatin. Bir tasim kaynadiginda, ocagi kisarak enginarlar yumusayana kadar pisirin. 

Garnitur malzemeleriyle tek tek ugrasmamak icin ben hazir garnitur kullandim. Ancak siz evde hazirlayacaksaniz, malzemeleri enginardan ayri bir tencerede pisirmelisiniz. Cunku bezelyeler enginarin kararmasina sebep oluyor.

Enginarlar yeterince yumusadiginda, cukurlarini garniturle doldurun. Bir kasik yardimiyla uzerlerine suyundan gezdirin. Kapagini kapatip 5 dakika daha pisirin.Tencerenin uzerini aluminyum folyo ile kaplayip, kapagini uzerine koyun, atesi sondurun. Enginarlar, kendi buhariyla pismeye devam edecek. Oda isisina gelene kadar bu sekilde birakin.Ister soguk, ister ilik, zevkinize gore servis edin...


Bizim evde dereotu yenmedigi icin, dereotu ile susleyemedik, fakat siz uzerine ince kiyilmis dereotu serpistirebilirsiniz.

Enginarlari servis tabagina aldigimda, tencerede kalan soganli suyu blenderdan geciriyorum. Harika helmeli bir su oluyor. Aklinizda bulunsun.

Ic baklayla yapmaya karar verirseniz, cok pisip ezilmemeleri icin baklalari garnitur gibi bir sure sonra eklemelisiniz.

Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder