Cumartesi, Mayıs 11

Puf Boregi (Cig Borek)

Babamin arkadaslari herseyi yediler demistim :) Annem kucukken, anneannesi pazar sabahi kahvaltilarinda bu boreklerden yaparmis. Iste annemin anneannesinin kapis kapis giden meshur puf boregi tarifi...


Malzemeler:

1 su bardagi su
1 yemek kasigi sirke
1 tatli kasigi tuz
2 yemek kasigi sivi yag
Aldigi kadar un

Ici icin:

200 gram orta yagli kiyma
1 orta boy sogan, rendelenmis
4-5 dal maydanoz, ince kiyilmis
1 tatli kasigi taze cekilmis karabiber
1 cay kasigi tuz

Kizartmak icin sivi yag



Bir kaba biraz un ve tuzu koyun. Ortasini acin ve diger malzemeleri ekleyin. Sert bir hamur elde edinceye kadar un ekleyin ve yogurun. Hamurunuzu 45 dakika kadar dinlendirin. 

İc harci baska bir kapta iyice harmanlayin. Dilerseniz peynir ve maydanozlu harc da kullanabilirsiniz. Fakat bizim evde kiymali borek favoridir.

Dinlenen hamurunuzdan, arzu ettiginiz buyuklukte parcalar kopartarak yuvarlak olacak sekilde acin. İcine malzemenizi koyun ve yarim ay seklinde kapatin. Acilmamasi icin parmaklarinizla kenarlarina bastirin.

Kizdirdiginiz siviyagda puf boreklerinizi kizartin ve sicak olarak servis yapin.

Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder