Cuma, Mayıs 3

Can Erik

Annemin yemeye bayildigi, benimse oynamaktan keyif aldigim kucuk toplar nihayet cikti. Aslinda birkac haftadir var fakat annem biraz ucuzlamasini bekliyordu. Galiba herkes bu yaz meyvesini cok seviyormus. 

Biraz eksi oldu mu, uzerini tuz tanecikleriyle kaplayip bastan cikariciligini arttirirlarmis... Annemin teyzesinin bahcesinde her meyve oldugu gibi, erik agaci da varmis. Oraya gittiklerinde, erik yemekten karinlari agrirmis. Mis gibi, kutur kutur, eksi eksi erikleri yerken durduramazlarmis kendilerini...

Her yil, Mayis ayi gelse de can erik ciksa diye yolunu gozlerlermis bu toplarin.  Annem Kibris'ta okurken, anneannem bez cuvallarla yollarmis ona...Hatta komik hikayeleri de var. Bir seferinde, Findik Teyzem annemi ziyarete giderken yine bez cuvalda erik goturmus. Buzdolabina koymuslar bozulmasin diye. Sabah Findik kalkip kahvalti hazirlarken, dolaptaki zeytin kavanozunu devirip butun eriklerin zeytinyaglanmasina sebep olmus :) Annemin erik sevdasini bildiginden, o uyanmadan butun erikleri tek tek yikayip kurulamis ve dolaba geri kaldirmis :) Arada bu hikayeyi hatirlayip gulusurler. Tabi Findik o sirada cok panik olsa da, hepsini kurtarmis sonucta...

Annem eriklerine kiyip benimle paylasmiyor ne yazikki...Bende, belki bir tanecik olsun tabaktan duser de hemen kapip oynarim diye basinda bekliyorum :) 

Temmuz sonu gibi artik bu toplar kizarip yumusamaya basladi mi annemin tadi kacar. Cunku en sevdigi meyvedir can erik denen sey. Herhalde herkesin cani cekiyor diye can erik demisler :) Sizi erikle ilgili annemin en sevdigi iki karikaturle basbasa birakip, tabak nobetime geri donuyorum. 


 















 
Bol erikli gunler :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder