Pazartesi, Eylül 23

Tuzlu Kek

Annemle Findik, birgun tuzlu kek yapmak isterken, kelepceli kalip tam kapanmamis ve butun firin batmis :) Ama yine de kek pek lezzetli olmus, oyle anlatiyor annem... 

Malzemeler:

1 yumurta, aki icine sarisi uzerine
1 cay bardagi sivi yag
1 cay bardagi yogurt 
150 gr beyaz peynir, ufalanmis
4-5 dal dereotu, ince kiyilmis
1 cay kasigi tuz
1 paket kabartma tozu
Aldigi kadar un (yaklasik 1 1/2 su bardagi)




Bir kapta yuurtayi cirpiyoruz. Un haric tum malzemeleri karistiriyoruz. Unu azar azar ilave ederek karistirmaya devam ediyoruz. Koyu macun kivaminda bir hamurumuz olacak. Iyice karisan kek hamurumuzu, yagladigimiz orta boy kalibimiza dokuyoruz. Dilerseniz tek kullanimlik kagit kaliplardan kullanabilirsiniz. Cok pratik ve rahat oluyorlar. Uzerine yumurta sarimizi suruyoruz.

Onceden isittigimiz 170 derece firinda, uzeri kizarana dek pisiriyoruz. Kurdan batirdiginizda, temiz ciktiysa da pismis demektir. Kekimiz yaklasik 40-45 dakikada hazir olacaktir. 

Tuzlu kekinizin icine, arzuya gore kabak, patates ya da zeytin de ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder