Çarşamba, Eylül 25

Sigara Boregi

Annemin soyledigine gore, sigara boreginin adi 'kalem boregi' olarak degistirilmis. Esnaf ve Sanatkarlar Odalari Birligi Kurulu tarafindan, cocuklarin parmaklari arasinda tutarak yedikleri birseyin, sigara degil kalem olarak adlandirilmasinin daha dogru olduguna karar verilmis. 

Malzemeler:

2 adet yufka
200 gr beyaz peynir, ezilmis
4-5 dal maydanoz, ince dogranmis

Kizartmak icin siviyag






Her bir yufkayi esit ucgenler seklinde 12'ye bolun.

Peynir ve maydanozu bir kapta karistirin. Dilerseniz, lezzet vermesi icin, tatli kirmizi toz biber de ekleyebilirsiniz. 

Her ucgen yufkanin, genis olan alt kismina bir kasik kadar peynirli harc koyup, yanlara dogru biraz yayin. Malzemelerin dokulmemesi icin, once yufkanin kenarlarini ice katlayip, sonra rulo seklinde sarin. Boreklerinizin ucunu hafifce suyla islatirsaniz, acilmalarini onlemis olursunuz. Tum yufka parcalariniz icin ayni islemi uygulayin.

Hazirladiginiz boreklerinizi, kizgin yagda cevirerek kizartin.  Yaginizin kizgin olmasi cok onemli, yoksa borekleriniz yagi icine ceker. Sicak olarak servis yapin.

Sigara boreklerinizi buzdolabi posetleriyle buzlugunuza kaldirabilir ve caniniz istedikce cikartip kizartabilirsiniz. Tabi once cozunmelerini beklemekte fayda var...

Cocuklugumuzda yedigimiz bu borekler, bana hicbir zaman  sigarayi ya da sigara icmeyi cagristirmadi. Simdilerde, marketlerde gordugum kalem boregi etiketli sigara borekleri, o yuzden olsa gerek, gercekten tuhafima gidiyor.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder