Annemle anneannem, kalan herseyi mutlaka degerlendirirler. Daha once de sizlere bircok kez anlattim. Dunku tarifimiz biberli domatesi yaparken, rendeleyip suzdukleri domates suyunu da, corbaya katarak degerlendirmisler. Kipkirmizi rengiyle, bu leziz corba benim bile istahimi acti dogrusu :)
Malzemeler:
1/2 su bardagi un
2 corba kasigi sivi yag
1 corba kasigi salca (domates-biber karisik)
1/2 kg domates, rendelenmis suzulmus
1 tatli kasigi tuz
1 cay kasigi taze cekilmis karabiber
Aldigi kadar su
Tencereye yag ve unu koyarak, un pembelesinceye dek kavurun. Salcayi ekleyerek karistirin. Surekli karistirarak domatesi ekleyin. Tuz ve karabiberi ilave edin. Kivamina gore su ekleyerek karistirmaya devam edin. Eger biberli domates yaptiysaniz, su yerine artan domates suyunu da kullanabilirsiniz.
Corbaniz kaynayip kivam aldiginda, servise hazir demektir. Dilerseniz kasar peyniri rendesiyle, dilerseniz krutonla servis yapin.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder