Bu yemegi annem universitedeyken cok yaparmis. Karni acikan ve parasi biten arkadaslari, bir paket bulgur ve yogurtla calarlarmis kapisini :) O da kiyamaz, yorgun bile olsa yaparmis misket koftelerden..Evimizde de, nadiren de olsa yapiliyor yine bu kofteler. Fakat ben iclerinde et olmadigindan pek ilgilenmiyorum. Babam her seferinde; off yine kendimi kaybedip cok yedim diye soyleniyor :)
Malzemeler:
1 olcu ince bulgur
1 olcu su, kaynar
3 kasik un
1 tatli kasigi tuz
2 tatli kasigi kirmizi pul biber
3-4 yemek kasigi zeytinyag
Kofteleri kaynatmak icin 1 litre su
Uzeri icin yogurt
Bir kapta, bulguru kaynar su ile islatiyoruz. Tuz ilave ediyoruz. Suyunu cekip soguyunca, unumuzu ilave ederek, bir kase su yardimiyla yoguruyoruz. Bu hamurdan misket buyuklugunde kofteler yapiyoruz. Ayri bir tencerede, 1 litre kadar su kaynatiyoruz. Hazirladigimiz kofteleri icine atip, tekrar kaynamaya baslayinca cikartiyoruz. Kofteler kaynayan suda cok kalirsa dagilir ve butun emeginiz bosa gider..Sudan cikarttigimiz kofteleri, ayri bir tencerede hazirlayacagimiz kirmizi biberli yagda ceviriyoruz. Biraz ilininca uzerine yogurdumuzu ilave ediyoruz. Yogurdu cok sicakken ilave ederseniz kesilir, o yuzden biraz sabredip ilinmasini mutlaka bekleyin derim :)
Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder