Çarşamba, Nisan 10

Irmik Tatlisi

Size, babamin ve benim en sevdigimiz tatliyi anlatacagim. Gerci ben sade dondurmayi daha cok seviyorum, ama yine de sutlu irmik tatlisina hayir demem :) Annemin ciciannesi de ne zaman onlara gitse, yaparmis bundan. Anlayacaginiz, ailecek sevdigimiz bir tatlinin tarifini paylasacagiz :) Hem hazirlamasi da cok kisa suruyor...

Malzemeler:

9 yemek kasigi irmik
14 yemek kasigi toz seker
1 litre sut
1 paket vanilya
100 gram cekilmis ceviz ya da antep fistigi

9 kasik irmigi, 14 kasik sekerle beraber bir tencereye koyun. Uzerine 1 litre sutu ilave edin. Kaynayana kadar, orta ateste karistirarak pisirin, sonra altini kisin. (Irmik tatlisini derin bir tencerede yaparsaniz, sicramalarin yol acacagi yaniklardan da korunmus olursunuz.) Koyu bir kivam aldiginda, ocaktan alip uzerine vanilya ekleyerek karistirin. Onceden suyla islatilmis bir kaba, tatlinin yarisini koyun. Uzerini ceviz ya da fistikla susleyin. Kalan tatliyi, yavasca cevizli ve fistikli kismin uzerine dokun. Biraz ilininca, sogumasi icin buzdolabinda en az bir saat bekletin.



Eger evde eglenceli kek kaliplariniz varsa, benim yaptigim gibi tatlinizi bu kaliplara dokup, soguduktan sonra ters cevirerek servis edebilirsiniz. Kalibi onceden suyla islatmak, tatlinin kaba yapismadan kolayca cikmasini saglar. Tatlinizin uzerini arzu ettiginiz herseyle susleyebilirsiniz.

Yandaki goruntu, bir Cadilar Bayrami gecesinden :)

Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder