Babamin en sevdigi zeytinyaglilardan biri de bakla. Annem bakla zamani gecmeden tarifini yazmak istedi. Baklalar sehpada ayiklanirken, onlari unlu ve limonlu suyun icinden cikartmaya calisip oynamayi cok seviyorum :) Ama nedense annem hep kiziyor...
Malzemeler:
1 kg taze bakla
1 limonun suyu
2 buyuk sogan, kup kup kesilmis
5-6 yemek kasigi zeytinyag
1 kesme seker
1 tatli kasigi tuz
1 su bardagi su, sicak
1 yemekkasigi un
4-5 dal ince kiyilmis dereotu
Servis icin, yogurt
Baklalari yikayip ayiklayin. Kararmamasi icin yarin limon suyu ve 1 kasik un eklenmis suda bekletin.
Tencereye zeytinyagini koyarak, soganlari ekleyip pembelesinceye kadar kavurun. Baklalari da sudan cikartarak ekleyin ve 5 dakika kadar suyunu salmasini bekleyin. Baklalar suyunu salip sarardiginda, seker, tuz, yarim limon suyu ve sicak suyu ilave edin. Baklalar yumusayana kadar pisirin. Baklaniz pistiginde, dereotlarini uzerine serpip, tencerenin kapagi kapali olarak sogumaya birakin.
Servis yaparken, yogurdu unutmayin. Baklanin yanina, taze sarmisak da cok yakisir.
Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder