Himm hangi cocuk firindan yeni cikmis sicacik pogacalara hayir diyebilir ki?? Hele bir de icinde sevdikleri malzemelerden varsa...Ben bir kedi olarak, tabiki en cok kiymali pogacayi seviyorum :) Ama ertesi gun yemem soyleyeyim, tazeyken verirlerse hapur hupur yerim, fakaatt ertesi gune kalan simit ya da pogaca benim icin bayatlamis demektir...
Malzemeler:
250 gram margarin, oda sicakliginda
1 cay bardagi aycicek yagi
1 yumurta, aki icine, sarisi uzerine
2 paket kabartma tozu
1 cay bardagi yogurt
1 cay kasigi tuz
1 cay kasigi mahlep
Aldigi kadar un
Ic malzemesi icin; peynir, maydanoz, patates ya da kiymali harc
Butun malzemelerimizi karistirarak yumusak bir hamur elde edelim. Unu en son yavas yavas eleyerek eklemeyi unutmayin. Hamuru iyice yogurmaniz da onemli, boylece kiyir kiyir olmasini sagliyoruz. Hazirladiginiz hamuru temiz bir bezle ya da strecle sararak en az 1 saat buzdolabinda dinlendirin. Eger vaktiniz yoksa 15 dakika da yeterli olacaktir. Fakat mumkun oldugunda bekletmenizi oneririm.
Pogaca icin en cok tercih edilen, genelde peynirli harctir. Bunun icin yaklasik 300 gram lor ya da beyaz peynir ve 5-6 dal ince kiyilmis maydanozu karistirabilirsiniz. 3 buyuk haslanmis patates, 5-6 dal ince kiyilmis maydanoz, az tuz ve taze cekilmis karabiber de guzel bir ic alternatifi olabilir. Hatta dolabinizda kalmis icli kofte harci varsa, pogacanin icinde muhtesem oldugunu soylemeden gecemeyecegim.
Dinlenen hamurunuzdan ceviz buyuklugunde parcalar kopartip, avcunuzun icinde yuvarlak yapin. İcine dilediginiz harci koyarak, yarim ay seklinde kapatip, parmaklarinizla bastirarak pogaca seklini verin. Uzerlerine ayirmis oldugumuz yumurta sarisini surun. Susam ya da corek otuyla susleyin. Yagli kagit serdiginiz tepsinizde, onceden isitilmis 200 derecelik firinin orta katinda, uzerleri kizarana kadar pisirin.
Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder