Cumartesi, Haziran 1

Domatesli Pilav

Babamin ve dayimin en favori pilavi..Annem dayimla beraber yasarken, cani yemek yapmak istemediginde, domatesli pilavi yapar dayimin onune koyarmis. O da farkinda olmadan, bir tencere domatesli pilavi tek basina yer bitirirmis :)

Malzemeler:

2 su bardagi pirinc
3 orta boy domates, rendelenmis
2 kesme seker
1 tatli kasigi tuz
2 corba kasigi zeytinyag
1 corba kasigi tereyag
1,5 su bardagi su, kaynamis

Pirincleri islatmak  icin kaynar su, 1 corba kasigi sirke, 1 tatli kasigi tuz


Pirincleri derin bir kaba koyarak, uzerine sicak su, sirke ve tuzu ekleyin ve en az 20-25 dakika bu suda bekletin. Sirke, pirincteki fazla nisastanin disari atilmasini saglayacak, boylelikle pirinc daha az zararli bir hale gelecek..

Pirincler suda beklerken, domateslerinizi rendeleyin. Pilav tencerenize zeytinyagini, domatesleri ve sekeri koyarak, domatesler ilk sularini cekip kivam alana kadar, yaklasik 5-6 dakika pisirin. 

Pirinclerinizi, duru bir su gorene dek yikayin ve suzun. Pisen domateslerin icine, tereyagini ve tuzu ekleyin. Kaynamis 1,5 bardak suyu da ekledikten sonra, pirincleri ilave edin. Bir defa karistirip, tencerenin kapagi kapali olarak, kisik ateste suyunu cekene kadar pisirin. Pirincler suyunu cekip, goz goz oldugunda, ocagi kapatip, pilavinizi 5-6 dakika dinlendirin. Sicak olarak servis yapin.
Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder