Pazar, Haziran 9

Irmik Helvasi

Babamin en sevdigi tatlilardan biri..Ozellikle evde balik pistiginde, cani mutlaka ister. Bense, hep dedigim gibi, sadece balikla ve bana verilecek parcalariyla ilgilenirim :)

Malzemeler:

2 su bardagi irmik
1,5 su bardagi toz seker
1,5 su bardagi sut, oda sicakliginda
2 su bardagi su, sicak
125 gram margarin ya da tereyag
1 corba kasigi çam fistigi




Derin bir tencerede tereyagini eritin. Bu tarifi, dilerseniz 1 cay bardagi sivi yag ile de yapabilirsiniz, fakat her lezzetli ve zararli sey gibi, irmik helvasi da tereyag ya da margarinle daha guzel oluyor ne yazikki... 

Fistiklari koyarak, biraz kavurun ve ardindan irmigi ekleyin. Kisik ateste, irmikler pembelesene kadar kavurun. Kaynar suyu ve sutu ilave edin. Tencerenin kapagini kapatip suyunu cekmesini bekleyin. Irmikler suyunu cektiginde, sekeri ekleyin ve karistirin. Demlenmesi icin ocagin altini kapatarak, tencerenin kapagi kapali halde 15-20 dakika sabredin :) Sicak olarak servis yapin.

Eger evde dondurmaniz varsa, sicak irmigi bir kaseye bastirarak yayin. Kasenin icini irmikle kaplayin. Ortasina 1-2 kasik dondurma koyarak, kasenin uzerine de biraz irmik ekleyin ve bir tabaga ters cevirin. Nefis dondurmali irmik helvaniz hazir...

Ramazan'da herkesin cani mutlaka tatli ister, butun gun ac kaldigimizda dusen kan sekeri, tatliya saldirmaya neden olabilir. Hafif ve pratik irmik helvasi, boyle zamanlarda sizi fazla yormadan kurtarabilir..

Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder