Bugun Mirac Kandili..Peygamberimizin Allah'in huzuruna kabul edildigi gecedir bu gece...Ulkemizde yasanan uzucu gunlerin biran evvel bitmesi icin hepimiz dua edelim..
Belki, sokaklarda geceleyen, surekli cubuk krakerle beslenen arkadaslarimiz icin, evinizde bu sicacik kandil simitlerinden yapip, onlarla da paylasirsiniz diye tarif yayinlamaya karar verdim.. Annemin kandillerde mutlaka yaptigi bu simitleri Chipa'da cok seviyor. Mahlepin firinin sicagiyla yayilan kokusu ise bir baska guzel...
Malzemeler:
250 gram margarin
1 cay bardagi zeytinyag
1 cay bardagi yogurt
2 corba kasigi seker
1/2 cay bardagi sirke
1 paket kabartma tozu
3 tatli kasigi mahlep
1 tatli kasigi tuz
1 yumurta
Aldigi kadar un
Uzeri icin
1 yumurta, sarisi ve beyazi ayri kaplarda cirpilmis
Susam
Corekotu
Derin bir kapta tum malzemeler karistirilir. Unu herzamanki gibi en son ve eleyerek azar azar ekleyin. Kulak memesi kivaminda bir hamur elde ettiginizde, uzerini orterek buzdolabinda en az 1 saat dinlendirin.
Dinlenen hamurunuzdan dilediginiz buyuklukte bezeler kopartip, elinizle once uzun bir cubuk yapin, sonra iki ucunu birlestirin ve simit sekline getirin. Susamli kandil simidi icin, hamuru once yumurta akina, sonra da susama bulayin. Corek otlu kandil simidi icin, hamurunuzun uzerine yumurta sarisi surerek corek otu serpistirin.
Yagli kagit serdiginiz tepsinize dizdiginiz kandil simitlerinizi, onceden isittiginiz 180 derece firinda, kizarana kadar pisirin. Firinda cok tutarsaniz simitleriniz kuruyabilir, o yuzden pembelestiklerinde cikartmayi unutmamanizi tavsiye ederim.
Kandil simidi hamuru ile, simitci tezgahlarinda gormeye alisik oldugumuz catallari da rahatlikla yapabilirsiniz. Sadece seklini degistirerek, corek otlu kandil simidini biraz buyukce yapmaniz yeterli olacaktir.
Cocukken, okulun onundeki simitciden aldigimiz bu lezzetli tuzlu gevrekler, umarim sizi de tatlariyla cocuklugunuza geri goturebilir...
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder