Malzemeler:
4-5 buyuk patates, soyulmus ve dogranmis
250 gr taze bezelye ici 1 su bardagi sut 1 corba kasigi tereyag 1 tatli kasigi tuz 1/2 cay kasigi taze cekilmis karabiber Bir fiske tane hindistan cevizi (nutmeg) rendesi
Patatesleri kaynayan tuzlu suda yumusayana kadar pisirecegiz. Yalniz bu sefer, patatesler pismeye basladiktan 5-6 dakika sonra, icine bezelyeleri atip beraber haslayacagiz.
Sut kullanmak istemezseniz ya da evinizde yoksa, bu haslama suyundan 1 su bardagi ayirarak purenizde kullanabilirsiniz.
Pisen patates ve bezelyelerin suyunu suzerek, ezici yardimiyla pure haline getiriyoruz. Sutu, terayagi, tuz, karabiber ve nutmegi ekleyerek iyice karistiriyoruz. Yesil puremiz servise hazir...
Pisen patates ve bezelyelerin suyunu suzerek, ezici yardimiyla pure haline getiriyoruz. Sutu, terayagi, tuz, karabiber ve nutmegi ekleyerek iyice karistiriyoruz. Yesil puremiz servise hazir...
Dilerseniz bezelye yerine, avokado ya da brokoli de kullanabilirsiniz. Olgun avokado, patatesler haslandiktan sonra cig olarak eklenebilir. Brokoliyi ise ayri bir yerde haslamanizi tavsiye ederim, cunku cok hizli yumusayan bir sebze. Boylece, brokoli yemeyen bir cocugunuz varsa, bu sekilde sunum yaparak yemesini saglayabilirsiniz...
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder