Cuma, Ağustos 9

Browni

Annem der ki, bayramlarda genelde evde baklava yapilir ve yenirmis. Ben oyle hamurlu, serbetli tatlilari pek sevmiyorum. Annemin yaptigi nefis gorunen tatliysa, cikolatali oldugu icin beni cezbetmedi dogrusu.. Elmali kurabiye ya da dondurma olsa neyse... Fakat siz cikolata seviyorsaniz, deneyin derim. Goruntusu harika degil mi?

Malzemeler:

250 gr bitter cikolata
250 gr margarin
1 su bardagi dovulmus ceviz ici
250 gr pudra sekeri
7 corba kasigi kakao
9 corba kasigi un
1 paket kabartma tozu
4 buyuk yumurta






Firininizi 180 dereceye ayarlayip, isinmaya birakin.

Yaklasik 20x30 santimlik pisirme tepsinize ya da payreksinize yagli pisirme kagidi sererek hazirlayin.

Cikolatanizi kucuk parcalara bolun. Kaynayan su dolu kucuk bir tencere uzerine baska bir kap koyarak, cikolata ve tereyagini puruzsuz kivama gelene dek benmari usulu eritin. 
Cevizleri cikolata karisiminiza ekleyin.

Ayri bir kapta, kakao, un, pudra sekeri ve kabartma tozunu karistirin. Uzerine cikolatali cevizi ilave edin.

Bu karisima, yumurtalari tek tek kirarak, homojen, puruzsuz bir kivam elde edin. 

Browni hamurunuzu firin kabiniza bosaltin ve isinmis firininizda 25 dakika pisirin. Tum firinlar farkli oldugundan, yine de piserken goz kulak olmanizi oneririm. Eger fazla pisisirseniz, ortasi yumusacik, disiysa hafif kurumus olmaz. Cikolatali bir kek yapmis olursunuz.

Firindan cikarttiginiz browninizin ilinmasi icin sabirli olun :)

Servis ederken, bir kasik krema ve portakal kabugu rendesi ile susleyebilirsiniz. Dilerseniz krema yerine, sade dondurma da kullanabilirsiniz. 


Evde ceviziniz yoksa uzulmeyin. Tarifimiz, ceviz koymadan da gayet guzel oluyor. Bitter cikolata sevmiyorsaniz, 100 gr bitter ve 150 gr sutlu cikolatayla degisiklik yapabilirsiniz. Ben %70 kakaolu bitter kullandim.

Cikolata severlerin bayilacagi, kolayca yapilabilen bir browni bu. Begeneceginizi umarim.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder