Pazartesi, Mayıs 6

Kalbur Hurmasi

Elazig'da hamurisi ve bulgurlu yemekler cok fazlaymis..Bu tarif de, annemin babaannesinin anneanneme ogrettiklerinden biri...Eh ondan da anneme el gecmis tabiki. Annemin de sevdikleri arasinda yerini aliyor. Pazar sabahi kahvaltilarinda eskiden yapilirmis. Artik kimse pek kizartma yemedigi icin yapilmaz olmus...

Malzemeler:

2 yumurta, oda sicakliginda
2 dolu yemek kasigi yogurt
1/2 cay bardagi sivi yag
1 paket kabartma tozu
1 cay kasigi tuz
Aldigi kadar un

Kizartmak icin sivi yag

Tum malzemeler eklenerek sert bir hamur yagrulur. Hamurdan ceviz buyuklugunde bezeler kopartilir ve elips seklinde yuvarlanır. Rendenin ufak tarafinda parmak uclari yardimiyla cekilerek sekillendirilir. Sivi yagda kizartilan kalbur hurmalari, sicakken servis edilir.

Yaninda peynir, zeytin, domates ve salatalikla harika bir ogun olur :) Dilerseniz nutella ya da recelle de yiyebilirsiniz tabiki..

Bazi yorelerde, sekerli serbetin icine atilarak tatlisi da yapiliyor, fakat ben kalbur hurmalarini tuzlu yemeyi daha cok seviyorum.

Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder