Perşembe, Mayıs 9

Biberli Ekmek

Annemin eski sirketinde bir arkadasi varmis. Onlara ara sira Hatay'dan gelen malzemelerle biberli ekmek yaptirip getirirmis. Herkes keyifle yer, koca tepsiden geriye hicbirsey kalmazmis :) Annem de, babam yoresel yemekler kitabinda gorup isteyince yapmaya karar verdi...

Malzemeler:

Hamuru icin:

Pizza hamurunu kullanabilirsiniz.

Uzeri icin:

1 tatli kasigi rezene tozu
1 tatli kasigi susam
10 adet kurutulmus kirmizi biber
1 orta boy sogan, kup kup dogranmis
1/2 cay bardagi zeytinyag
1 cay kasigi kimyon
1-2 yemek kasigi iri cekilmis biber salcasi
1 cay kasigi tuz

Once pizza hamuru tarifine gore hamurunuzu hazirlayin ve mayalanmaya birakin. Dilerseniz firindan hazir ekmek hamuru da alabilirsiniz.

Uzeri icin, kurutulmus biberleri sicak suda 1-2 dakika kaynatip suzun. Ince ince kiyin. Soganlari, zeytinyag koydugunuz tavada hafif pembelesinceye kadar kavurun ve sicakken salca, kimyon, tuz, rezene tozu, kirmizi biberler ve susami ekleyin. Iyice harmanlayin.

Hamuru ister tek kisilik porsiyonlarda kucuk yuvarlaklar olarak, ister dikdortgen tepsiye yayarak, isterseniz de benim gibi pizza tepsilerinizi kullanarak sekillendirin. Uzerine harcinizi ekleyin ve hafifce bastirin. Onceden isitilmis 180 derece firinda, pembelesene dek pisirin. Ilik olarak servis yapin.

Rezene tozu bulamazsaniz kekik de kullanabilirsiniz. Sonucta Hatay'daki malzemelerin lezzetini yakalamak mumkun olmasa da, biberli ekmegim gayet guzel oluyor. Denemenizi tavsiye ederim :)

Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder