Yumurtali kuskonmazi Giritlilerin yaptigi soylenir. Babam da Kibris'ta askerken, en sevdigi yemeklerden biriymis. Hatta dedemin babaannesi de Elazig'da onlara kahvaltida yaparmis bu lezzetli yemekten. Dogu ve Bati kulturunun ortak yemeklerinden biri sanirim. Neyse, babam kuskonmaz gordu mu dayanamaz, hemen alir ve bizim evde mutlaka yumurtali kuskonmaz yapilir.
Malzemeler:
1 kilo kadar ince kuskonmaz
3 yumurta
3 yemek kasigi zeytinyag
1 tatli kasigi tuz
1/2 limon
Taze cekilmis karabiber
Kuskonmazlarin koke yakin olan dip kisimlari sert olur yenmez. Dip kisimlari yaklasik bir bucuk parmak eni kalinliginda kesilip atilan kuskonmazlar, suzgecte yikandiktan sonra, arzuya gore uzunlukta parcalara bolunur. Tavada isinan zeytinyaginin icerisine
atilip, pisene kadar, yaklasik 10-15 dakika karistirilir. Kuskonmazlar pistiginde, yumurtalar kirilir ve hafif ateste hepsi birlikte karistirilarak
pisirilir. Tuz eklenir. Tabaga alip, uzerine karabiber ekip, biraz da limon sıktınız mı, harika bir yemek sizi bekliyor olacak. Sogutmadan servis yapin.
Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder