Kibris'tan bir tada daha yer verelim istedik. Hazirlamasi cok pratik, tadinaysa doyum olmayan bir lezzet hellim peyniri. Kalsiyum ve protein acisindan da cok zenginmis. Tabiki ben, kokusu ve tadiyla ilgileniyorum. Oyle her peyniri yemem. Mesela, annemlerin Elazig'dan getirdigi tulum peynirine bayilmistim :)
Malzemeler:
1 paket hellim peyniri
Hellim peynirini, yaklasik 2 cm kalinliginda kesin. Yagsiz tavanizi 1-2 dakika ocakta isitin. Uzerine dilimlediginiz hellimleri koyun. Once hafif suyunu salacak, sonra rengi degisip yumusayacaktir. Hafif kahverengi, altin rengini aldiginda, diger tarafini cevirin ve kizartin. Disi kitir, ici yumusacik olan hellimleri, dilerseniz kahvaltida, dilerseniz salatanin uzerinde, ya da mangalda pisirdiginiz etlerin yaninda servis edebilirsiniz.
Kibris'ta, yazlari atistirmalik olarak ve serinlemek icin, karpuzun yaninda hellim vazgecilmezdir. Cig olarak rendeleyip, biraz da naneyle karistirdiginizda, makarnanin uzerine harika bir eslikci olacaktir. Hamur islerinizin icinde de rahatlikla kullanabilirsiniz. Hatta kup kup keserek azicik yagda kavuracaginiz hellimleri, kisin yapacaginiz tarhana corbasina karistirmayi mutlaka denemelisiniz.
Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder