Malzemeler:
1 kg taze barbunya
2 orta boy sogan, kup kup kesilmis
3 buyuk domates, kup kup kesilmis
3 dis sarimsak, ince dogranmis
1 cay bardagi zeytinyag
2 kesme seker
1 tatli kasigi tuz
1 kucuk patates, kup kup kesilmis
1 kucuk havuc, kup kup kesilmis
Zeytinyaginda soganlari ve sarimsaklari yumusayana kadar pisirin. Patates ve havuclari ekleyerek 5-6 dakika kavurun. Domatesi, tuzu ve sekeri de ekleyerek karistirin. Bir taşım kaynadiginda, barbunyalarinizi ilave edin. Kisik ateste, domatesler suyunu cekene kadar pisirin. Dilerseniz lezzet vermesi icin, bir adet tatli sivri biberi butun olarak yemegin icine atip, daha sonra cikartabilirsiniz.
Kapagi kapali tencerede soguttuktan sonra, dolapta bekleterek, maydanozla susleyerek soguk olarak servis yapin.
Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder