Çarşamba, Mayıs 1

Taze Barbunya

Bu hafta da zeytinyaglilar haftasi oldu :) Babamin en sevdigi yemeklerden biri barbunya...Taze barbunya yakinda cikarmis, annem oyle soyledi. Ben tabiki, ayiklama esnasinda oyun oynamaktan yanayim :) Sehpada ayiklanan herseyle oynamaya bayiliyorum, fakat annem her seferinde kovaliyor ne yazikki...

Malzemeler:

1 kg taze barbunya
2 orta boy sogan, kup kup kesilmis
3 buyuk domates, kup kup kesilmis
3 dis sarimsak, ince dogranmis
1 cay bardagi zeytinyag
2 kesme seker
1 tatli kasigi tuz
1 kucuk patates, kup kup kesilmis
1 kucuk havuc, kup kup kesilmis
Barbunyalari ayiklayin ve uzerini biraz gececek kadar su ilave ederek 10 dakika haslayin. Pisirmeden once bir su haslanan barbunyanin rengi ve lezzeti daha guzel olacaktir. Fakat dilerseniz hic onceden haslamadan direkt olarak da kullanabilirsiniz.

Zeytinyaginda soganlari ve sarimsaklari yumusayana kadar pisirin. Patates ve havuclari ekleyerek 5-6 dakika kavurun. Domatesi, tuzu ve sekeri de ekleyerek karistirin. Bir taşım kaynadiginda, barbunyalarinizi ilave edin. Kisik ateste, domatesler suyunu cekene kadar pisirin. Dilerseniz lezzet vermesi icin, bir adet tatli sivri biberi butun olarak yemegin icine atip, daha sonra cikartabilirsiniz.

Kapagi kapali tencerede soguttuktan sonra, dolapta bekleterek, maydanozla susleyerek soguk olarak servis yapin.

Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder