Malzemeler:
6-7 taze patates
2 corba kasigi dijon hardali
1 corba kasigi mayonez
1 corba kasigi yogurt
1 cay kasigi kekik
2-3 dal taze sogan, ince kiyilmis
Taze cekilmis karabiber
Tuz
Patatesleri iyice yikayin ve yumusayincaya kadar haslayin. Patatesler taze oldugu icin kisa surede haslanacaktir. Daha sonra, soguk suya tutarak patateslerin hizlica sogumasini saglayabilirsiniz. Kabuklarini soyarak dilediginiz sekilde dilimleyin. Bir kaseye koydugunuz patatesleri, hardal, mayonez ve yogurtla karistirin. Kekik, taze sogan, tuz ve karabiberi de ekleyerek guzelce harmanlayin. Et, tavuk, balik gibi yemeklerin yaninda servis edebilirsiniz.
Dilerseniz icine minik kesilmis 1 buyuk kirmizi sogan ve ince kiyilmis 3-4 dal maydanoz eklediginiz bir versiyonu da deneyebilirsiniz.

Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder