Cumartesi, Mayıs 25

Zeytinli Bitta

Annemle babam Kibris'ta universiteye gittikleri icin, Kibris yemeklerinin bazilarini cok seviyorlar. Bende bir ekmek ve simit sever olarak, bu tarifi cok begendigimi soyleyebilirim :) Markete her gittiklerinde, almadan cikmadiklari seylerden biriymis bittalar...


Malzemeler:

300 gram un, elenmis  
4 yemek kasigi zeytinyag  
190 ml sicak su (1 su bardagindan 1 parmak az)  
1 tatli kasigi tuz  
1 paket kuru maya
1/2 su bardagi yogurt
1/2 su bardagi zeytinyag
1 su bardagi zeytin, cekirdekleri ayiklanmis ve dogranmis
2 tatli kasigi kuru nane



Derince bir kapta un,tuz ve kuru mayayi karistirip homojen olmalarini sagliyoruz. Ben hamuru, hamur yogurma makinasiyla yapiyorum, fakat elde de yapmasi gayet kolay. Sicak suyu ve yagi da karistirarak yavas yavas kuru malzemelere ekliyor ve bir yandan yoguruyoruz. Yumusak bir hamurunuz olmali, elinize yapismiyorsa olmus demektir. Kabin agzini bezle kapatip en az 30 dakika mayalanmaya birakmalisiniz. Hamurumuz mayalanip kabardiginda, yogurt ve yarim su bardagi zeytinyag ile karistiriyoruz. Civik bir hal alinca, zeytinleri ve naneyi ekleyin. Iyice karistirin. Dilerseniz benim gibi buyuk toplar halinde, dilerseniz yaglanmis firin tepsisine tum hamuru yayarak, 200 derecede onceden isittiginiz firinda 35-40 dakika pisirin. Ilik olarak servis yapin.

Bittalari zeytin yerine, kup kup kesilmis hellimler kullanarak da yapabilirsiniz. Ya da zeytin ve hellimi bir arada kullanabilirsiniz. Uc halde de cok nefis oluyorlar. Mutlaka deneyin derim...

Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder