Malzemeler:
Hamuru icin:
3 yumurta
1 su bardagi sut
1 tatli kasigi tuz
Aldigi kadar un
İci icin:
400 gram orta yagli kiyma
1 buyuk boy sogan, rendelenmis
6-7 dal maydanoz, ince kiyilmis
1 tatli kasigi kirmizi pul biber
1 tatli kasigi taze cekilmis karabiber
1 cay kasigi tuz
Servis icin; yogurt, sarmisak, nane, sumak, tereyag, kirmizi pul biber
Unu bir kaba koyun. Ortasini acin. Yumurtalari kirin, tuzu ve sutu ilave edin. Yogurmaya baslayin. Sert bir hamurunuz olacak. Uzerini nemli bir bezle ortup dinlenmeye birakin.
Bu sirada, ic harc malzemelerinizi bir kapta iyice karistirip hazirlayin.
Hazirladiginiz mantilari, birbirine yapismasin diye hafif unladiginiz tepsiye koyun.
Yeteri kadar sarimsakli yogurdu hazirlayin ve oda sicakliginda bekletin.
Yaklasik 2 litre tuzlu kaynayan suda mantilarinizi ara sira karistirarak kaynatin. Ben bu suya yarim et bulyon atiyorum, daha da lezzetli oluyor. Mantilar yaklasik 20 dakikada pisiyor, su uzerine cikmalari da sizin icin bir pisme olcutu olabilir. Ya da basitce, bir tane alip tadina bakabilirsiniz :)
Sos icin, tereyaginda pul biberinizi eritin. Dilerseniz salca da ekleyebilirsiniz.
Pisen mantilarinizi suzun. Servis tabaklarina alip, yogurdu ve sosunu uzerine gezdirin. Nane ve sumagı da unutmayin. Sicak olarak servis yapin.
Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder