Cumartesi, Mayıs 18

Chocolate Rum Babas

Bu Rum Baba tarifi, bana Henry'nin Kedisi cizgi filmindeki kotu koyun Rum Baa Baa'yi hatirlatiyor :) Ama cizgi filmdeki kotu karakterin aksine, bu minik keklerin harika olduguna eminim :) Kucuk, mayayla yapilan ve likorle tatlandirilan keklere rum baba denirmis..



Ayrica, konumuzla pek alakasi olmamakla beraber, bugun annemle babamin evlilik yildonumleri :) O yuzden, tatli birseyler yazalim istedik.. Annemle babama baksaniza, ne kadar tatlilar :) Gecen 5 senenin 2,5 yilina bende eslik ettim, ne kadar sansliyiz, beraber, kocaman, mutlu bir aileyiz :)
Artik tarifimize donebiliriz...


Malzemeler:

100 gr un 
25 gr kakao 
1 kucuk paket kuru maya 
1 fiske tuz 
15 gr pudra sekeri 
40 gr rendelenmis bitter cikolata 
2 yumurta, oda sicakliginda
3 corba kasigi sut 
50 gr erimis margarin
5 corba kasigi bal
2 corba kasigi su
5 corba kasigi rom

Servis icin; 4 kasik cirpilmis sut kremasi, biraz kakao, arzuya gore taze mevsim meyveleri

4 adet ortasi delikli kucuk kek kalibi, yaglanir, hazir edilir. 

Buyuk cam bir kapta, un, kakao, kuru maya, tuz, seker ve rendelenmis cikolata homojen sekilde karistirilir. Yumurtalar ayri bir kapta kirilip sonra eklenir, sut ve margarin de eklenerek iyice karistirilir. Mikserle ya da hamur makinesiyle yaklasik 8-9 dk karistirin. Hamuru 4 kucuk kaba esit sekilde paylaştirin. Cok sivi degil, katiya yakin bir hamur oluyor. Mayalanmasi icin en az 20-25 dk uzerlerini orterek oda sicakliginda bekletin. Hamurlar mayalanip kabardiginda, onceden isittiginiz 200 derece firinda 15 dk pisirin. 

Kekler piserken uzerleri icin surup yapalim. Kucuk bir sos tenceresinde, bal, su ve romu 3-4 dk kaynatin. Rom kaynarken alkolu uctugundan, bu kekleri cocuklar da gonul rahatligiyla yiyebilir merak etmeyin. Yine de iciniz rahat etmezse, rom esansi kullanabilirsiniz. Ilinması icin surubu kenara alin. 

Minik kekleriniz pistiginde, sogumasi icin bekleyin. Hazirladiginiz surubu uzerlerine paylastirarak dokun. Bir sure, kekin surubu cekmesini beklemenizi tavsiye ederim. Dayanabilirseniz en az yarim saat beklemelisiniz :)


Keklerinizin orta kismina birer kasik krema koyun. Uzerlerine kakao serpistirin. Kenarlarina taze mevsim meyveleri koyarak servis yapin. Ben kekleri yaptigimda kis aylariydi, fakat simdi yaninda cilekler ve bir fincan cayla harika olacaktir :)

Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder