Babam pacanga boregini cok sever. Her gun yapilsa yer belki de...Bende icine konan seyleri sevdigimden, favorilerim arasinda. Fakat annemin cok nadir yaptigi seylerden biri maalesef...
Malzemeler:
2 adet hazir yufka
200 gr cemensiz pastirma
2 adet yesil biber (istege bagli)
2 su bardagi taze kasar peyniri, rendelenmis
Kizartmak icin aycicek yagi
Pastirmalari ust uste koyarak, keskin bir bicakla kup kup dograyın. Varsa, sivribiberlerinizi de incecik dograyin.
Yufkalari tezgaha serip esit buyuklukte buyukce ucgen parcalara
ayirin. Bunlari ust uste koyun. Uzun kenarlarina pastirma, biber ve peynirden dilediginiz kadar koyup kenarlarini ice dogru katlayin. Kasar peynirini cok koyarsaniz pastirmanin tadini bastirir, o yuzden en fazla 2 tatli kasigi yeterli olacaktir. Gevsek
bir şekilde sarip rulo yapin. Sardiginiz boreklerin uclarini
yapistirmak icin, bir kaseyle yaniniza alacaginiz suya batirin.
Aycicek yagini derin bir tavaya koyup kizdirin. Boreklerinizi kizgin yagda altin sarisi oluncaya kadar kizartin. Fazla yaglarini cekmesi icin havlu kagidin uzerine alin.
Boreklerinizi; kup kup dogranmis 2 domates, 1 kesme seker, 1/2 cay kasigi tuz, 1 yemek kasigi zeytinyag ve 1 dis sarmisakla yapacaginiz domates sosu ve biraz naneyle cesnilendirilmis yogurtla servis ederseniz, tadindan yenmez :)
Rakinin yaninda da guzel bir meze olabilir...
Bu tarif ile yaklasik 12-14 adet pacanga boreginiz oluyor.
Buzdolabi posetlerine koyarak, daha sonra yenmek uzere buzlugunuzda da saklayabilirsiniz.
Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder