Annemin kucuk teyzesi, bu boregi cok guzel yapiyor. Nerden mi biliyorum, tabiki tabaktan calip yemisligim var :) Annem cocukken, teyzesinin bahceli evine gitmekten cok hoslanirmis. Pencereden elma agacinin dallarina uzanir, enistesinin onun icin sakladigi elmalari kopartirmis. Dedemse hep evde oturmayi tercih ettiginden, su boregini duyunca gitmeye ikna olurmus :)
Malzemeler:
1 paket hazir su boregi yufkasi
1 su bardagi zeytinyag
1 cay bardagi yogurt
1 cay bardagi su
350 gram beyaz peynir
6-7 dal maydanoz, ince kiyilmis
1 yumurta sarisi
4 su bardagi su
Tarifimizin, tabiki emek harcanan, elde acilip suda haslanan, sonra soguk suya batirilip sogutulan su boregi kadar enfes olmasini bekleyemeyiz. Fakat emin olun, en az gercegi kadar guzel oluyor. Bu sekilde de bir deneyin, sonra karari kendiniz verin :)
Gelelim tarifimize.. Paketlerden genelde 12 adet yufka cikiyor.Yarisini alta, yarisini uste kullanacagiz.
Zeytinyag, yogurt ve 1 cay bardagi suyu bir kasede karistirin. Tepsinizi guzelce yaglayin. Yufkalarin her katina zeytinyagli sividan ikiser kasik dokerek ust uste yerlestirin. Yagli siviyi yufkalarin uzerine mumkun oldugunca yaymalisiniz. Orta katmana gelene kadar bu isleme devam edin.
Orta kata geldiginizde, ezmis oldugunuz peyniri ve maydanozlari yayin. Sonra, tum yufkalar bitene kadar yaglayarak ust uste koymaya devam edin. En uste, kalan yagli siviyi yumurta sarisiyla karistirarak surun. Boreginizi dilediginiz sekilde dilimlere ayirarak, onceden isittiginiz 180 derece firinda, alti ve ustu pembelesene dek pisirin. Boregin alti genelde gec pistigi icin, ben bir sure sadece firinin altini acik tutuyorum. Tabi bu sizin firininizin ozelligine gore degisebilir. Boreginiz pembelestiginde firindan cikartin ve 2 su bardagi suyu uzerine dokun. Tekrar firina verin. Borek bu suyu tamamen cektiginde, tekrar cikartin ve kalan 2 su bardagi suyu da uzerine dokun. Bu su da cekilip, boreginiz guzelce kizardiginda, yenmeye hazir demektir.
Ben kahvalti icin bu boregi servis edeceksem, bir gun onceden pembelestirip 2 su bardagi suyla pisiriyorum. Gece buzdolabinda beklettigim boregimi, ertesi sabah kalan 2 bardak suyla pisiriyor ve sicak sicak servis ediyorum. Bu sekilde dinlenmis ve yufkalar suyu tamamen cekmis oluyor. Umarim sizde dener ve begenirsiniz.
Afiyet olsun...
ımmm nefıs gorunuyor ellerıne sağlık
YanıtlaSilTesekkur ederimm.. Sizin el acmasi borekleriniz de cok nefis gorunuyor :)
YanıtlaSil