Pazartesi, Temmuz 8

Mucver

Babam kabagi pek sevmez. Annem de o yesin diye sevebilecegi sekillerde yapmaya calisir. Ben zaten sebze sevmiyorum, sadece ayiklanirken oynamak hosuma gidiyor :)

Malzemeler:

1 kg kabak
1 buyuk patates, rendelenmis
6-7 dal taze sogan, ince dogranmis
1/2 demet maydanoz, ince dogranmis
4 yumurta
4 corba kasigi un
1 tatli kasigi tuz
1 tatli kasigi taze cekilmis karabiber

Kizartmak icin siviyag
Servis icin sarimsakli yogurt

Kabaklari guzelce yikayip rendeleyelim. Ben sebzelerin kabuklarini mumkun oldugunca soymuyorum, ne de olsa en vitaminli kisimlari kabuklari.. Patates, sogan, maydanoz,  yumurta, un, tuz ve karabiberi de koyarak iyice karistirin. Dilerseniz dereotu da koyabilirsiniz, fakat bizim evde yenmedigi icin tarifimizde yer almiyor kendileri :) Patates ekliyor olmamin nedeni ise, mucvere guzel bir kitirlik saglamasi..

Sivi yagi derin bir tavada iyice kizdirin. Mucver harcindan yaga kasik kasik dokup, her iki tarafi da altin rengi alana kadar kizartin. Fazla yagi cekmesi icin, havlu kagit uzerinde birkac dakika dinlendirin. Sicak ya da ilik olarak, yaninda yogurtla servis yapin.

Ayni harci, onceden isittiginiz 200 derece firinda yaklasik 35-40 dakika pisirerek, kizartmadan da tuketebilirsiniz. 

Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder