Cuma, Temmuz 19

Ayran Corbasi

Annemin kucuk teyzesi, ayran corbasini cok sık yaparmis. Annem kucukken bu soguk corbaya bayilirmis. Babamin corbalarla pek arasi olmadigindan, bizim evde cok nadiren yapiliyor. Bense, tahmin edebileceginiz uzere, icine konulan nohutlarla oynamayi cok seviyorum. Yerde cok guzel yuvarlaniyorlar :)


Malzemeler:

1 su bardagi nohut
1 su bardagi bugday
3 su bardagi yogurt
4-5 su bardagi soguk su
1 tatli kasigi tuz
1 tatli kasigi nane







Nohutu ve bugdayi bir gece onceden islayin. Ertesi gun pisirin. Ben genelde bu corba icin fazla miktarda nohut ve bugday haslayarak, buzdolabi posetlerine boluyor ve uzun sure buzlukta saklayabiliyorum. Boylece caniniz her istediginde buzluktan bir poset cikartarak ayran corbasi yapabilirsiniz.

Derin bir kaseye alacaginiz sogumus nohut ve bugdayi yogurtla karistirin. Uzerine yavas yavas suyu ilave ederek, dilediginiz kivama getirin. Bazilari cok koyu, bazilariysa daha sulu seviyor. Nane ve tuzu da ekleyerek karistirin. Soguk olarak servis edin. 

Ozellikle yaza denk gelen Ramazan ayinda, bu soguk corbayla yemege baslamak sizi hem serinletecek hem de tum gun susuz kalan bedeninizin hararetini alacaktir. Nohut ve bugday ise, uzun sure tok tutacak ve tum gun ac kaldiktan sonra yemege saldirmanizi engelleyecektir. Hazirlamasi cok kolay olan bu tarifi deneyin derim..

Servisten once, uzerini yine biraz nane, kirmizi pul biber ve azicik zeytinyagla susleyebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder