Salı, Nisan 30

Portakalli Ayvali Kereviz

Bizim evimizde sadece annemin sevdigi ve yedigi bir yemek tarifi var sirada. Nedense babam bu yemekten pek hoslanmiyor, kokusunu sevmiyormus. Annem de yalniz yemek istemediginden, artik babaannem annem icin yapip getiriyor ara sira. Elaziglilarin bir turkusu varmis, biz kereviz yemeyiz diye, babam da kendini fahri Elazigli ilan etmis :)


Malzeneler:

4-5 orta boy kereviz, iri kup kup kesilmis
1 havuc, yuvarlak ya da kup kesilmis
1 buyuk ayva, iri kup kup kesilmis
1 orta boy sogan, kup kup ince kesilmis
1 cay bardagi zeytinyag
1 su bardagi taze sıkılmıs portakal suyu
1 cay bardagi su, sicak



Havuc ve soganlari zeytinyaginda 6-7 dakika kadar kavurun. Bu yemekte 5-6 adet arpacik sogan da kullanabilirsiniz, goruntusu cok şık oluyor. Daha sonra ayvalari, kerevizleri, tuzu ve sekeri ilave edip 2-3 dakika daha kavurun. Son olarak portakal suyunu ve sicak suyu ekleyin. Kaynamaya basladiktan sonra altini kisip, yaklasik 10 dakika ya da ayva ve kerevizler yumusayana kadar pisirin. 

Zeytinyagli yemekler tencerenin kapagi kapali halde sogutulmalidir. Soguduktan sonra buzdolabinda bekletebilirsiniz. 

Kerevizi servis yaparken, uzerine kendi yapraklarini ya da maydanoz ekleyebilirsiniz. Patates ve bezelye de konarak yapilabilen bir yemek olmasina ragmen, ikisinde de seker ve nisasta cok oldugu icin ben ayva koymayi tercih ediyorum. Kereviz, yer elmasi ile de nefis oluyor, aklinizda bulunsun. Tabiki onda da yuksek oranda nisasta mevcut..

Kereviziniz sulu olursa, unlu limonlu (1 kasik un, yarim limon) terbiye yapip uzerine ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder