Cuma, Nisan 12

Ispanyol Usulu Omlet

Bu tarifi annem galiba Guney Afrika'da ogrenmis. Fakat kendisi de unutmus yapmaya yapmaya. Annem ve babam uzun Pazar kahvaltilarinda omlet yemeyi cok severler. Patatesli omlet oldugunda, bende mutlaka payima duseni alirim. Sizlerle daha sonra, babamin annem icin yaptigi Patomen tarifini de paylasiriz :)


Malzemeler:

1 buyuk domates, kup kup kesilmis
1 buyuk patates, kup kup kesilmis
1 orta boy sogan, kup kup kesilmis
2 yemek kasigi meksika fasulyesi, haslanmis
1 cay kasigi kirmizi pul biber
1 cay kasigi karabiber
1 tatli kasigi tuz
1 cay kasigi kekik
4 yumurta
3-4 yemek kasigi zeytinyag

Bir tavada, patates ve sogan yumusayincaya kadar kavrulur. Domates ve fasulye eklenerek domatesler biraz diri olmak kaydiyla pisirilir. Ayri bir kapta cirptigimiz yumurtalar, kirmizibiber, karabiber, tuz ve kekik de eklenerek pisirilen karisima eklenir. Malzemelerin hemen birbirine karismasi saglanarak tavanin kapagi kapatilir. Omleti damak tadiniza gore ters-yuz pisirerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder