Evet,
sizlerle annemin nefis yemek tariflerini paylasacagimi soylemistim. Ilk
tarif, mutfaktan calmayi cok sevdigim; elmalı kurabiye olsun istedim :)
Elmali kurabiyeyle, annemin teyzesi sayesinde tanistim aslinda. Bir
aksam eve geldiginde, cantasindan nefis kokular yayildigini farkettim.
Babamla disari ciktilar. Hemen cantaya bir operasyon duzenledim vee,
icindeki kurabiyelerin hepsini posetiyle yere dusurmeyi basardim. Sonra
da tabiki banyoya goturerek bir guzel poseti parcaladim ve afiyetle
kurabiyeleri yedim :) Annem eve dondugunde bana cok kızdı tabiki, ama
olsun, o lezzetli kurabiyeler icin azar isitmeye deger dogrusu...
Artik
ne zaman evde bu kurabiyelerden yapilsa, ben ulasamayayim diye
buzdolabinin uzerine kaldiriliyor.Belki birgun oraya da cikarim,
simdilik kalcamdan dolayi beceremiyorum.
Malzemeler
Hamuru icin:
250 gr kati yag (eritmeden)
1 yemek kasigi yogurt
Yarim limonun suyu
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldigi kadar un (yaklasik 3 su bardagi)
İci icin:
3 elma
1 su bardagi toz seker
1 yemek kasigi tarcin
1 su bardagi ceviz
Uzeri icin pudra sekeri lazim olacak.
Hamurun
tum malzemeleri, vanilya kabartma tozu ve un elekten gecirilerek,
hersey iyice karisincaya dek yogurulur. Yumusak bir hamurumuz olacak.
Unu yavas yavas ilave edin ki hamur birden sertlesmesin. Hazirladiginiz
hamuru, bir saat kadar buzdolabinda bekletirseniz cok daha kıvamli
olacaktir. Vaktiniz yoksa 15 dakika da yeterli olur tabiki.
Kurabiye
ici icin; elmalarınızı soyun ve rendeleyin. Daha sonra bir tavanın
icerisine koyun ve sekeri ekleyin. Ocakta, orta ateste karistirarak
elmalar suyunu salip cekene
kadar pisirin. En son ceviz ve tarcini da ekleyip karistirarak ocagi
kapatin. Sogumasi icin malzemeyi baska bir kaba aktarabilirsiniz.
Kurabiyelerinizin
sekline tabiki siz karar vereceksiniz. Fakat ben yapimi kolay olan bir
model tercih ediyorum. Hamurdan avuc ici buyuklugunde bir parca alip,
oklavayla, yarim cm kalinliginda dikdortgen seklinde aciyorum. Bu
dikdortgenin ortasina kalin bir serit seklinde ic malzemeden ekleyerek,
hamuru silindir seklinde katliyorum. Daha sonra bicakla biraz kavisli
olmak kaydıyla silindiri kesiyorum. Yagli kagit sermis oldugum tepsiye
diziyorum.
Kalan
hamurlarimiza da ayni yontemi uygulayarak, onceden isitmis oldugumuz
180 derece firinda, uzerleri pembelesinceye kadar pisiriyoruz. Biraz
soguyunca, kurabiyelerimizi pudra sekeri ile susluyoruz. Ne de olsa
hamurumuza hic seker koymadik :)
Umarim sizde Chipa kadar seversiniz elmali kurabiyelerimizi :) Hepinize simdiden afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder